blank

Újabb adóváltozás – jó hírt kaptak az egyéni vállalkozók

blank
blank

H I R D E T É S

Jelentős kedvezményt hozhat az agráriumban tevékenykedő egyéni vállalkozók számára az a törvénytervezet, amelynek következtében a vállalkozók adózási szempontból az őstermelőkkel azonos elbírálásban részesülhetnek.

A módosítás megemeli a jelenlegi, 15 millió forint árbevételig választható átalányadózás értékhatárát. A tervezet szerint a bevételek számításának alapja az éves minimálbér összege lesz, így pedig az átalányadózást az éves minimálbér húszszorosáig, azaz 20 millió forint árbevételig lehet majd választani – olvasható a NAK oldalán.

További kedvezmény, hogy amennyiben az egyéni vállalkozó átalányadózást választ, úgy az éves minimálbér felét el nem érő jövedelemig – idén 1 004 400 forint – mentesül az személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége alól. Amennyiben a jövedelem a jelölt értéket meghaladja, úgy az adófizetési kötelezettséget csak az éves minimálbér felét meghaladó jövedelem tekintetében kell teljesíteni.

Az új szabályok várhatóan 2022. január 1-jén lépnek hatályba. Az ismertetett tervezet a fentieken túl 2022. január 1-től 15%-ra csökkenti a szociális hozzájárulási adó mértékét, valamint megszünteti a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettségét.

Forrás: agrarszektor.hu

#ado #mezogazdasag #vallakozas #szja #atalanyado

H I R D E T É S