blank

Újfajta cafeteria utalvány jelent meg a piacon – összefogás a kereskedőkért

blank
blank

H I R D E T É S

Együttműködési megállapodást kötött a hazai kereskedők támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség és a Magyar Utalvány Zrt. A munkavállalóknak csekély értékű juttatásként adható új ajándékutalvány, a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózatához kedvezményesen csatlakozhatnak az MNKSZ tagjai.

A papír alapú Nemzeti Utalvány, mint csekély értékű ajándék juttatásként való kifizetése több szempontból is előnyös a cégeknek. A bérnél jóval kedvezőbb, 2021-ben mindössze 37,76 százalékos adó terheli, ez pedig a jelenlegi helyzetben komoly költségmegtakarítást jelent a munkáltatóknak a plusz kifizetések tekintetében. A juttatás készpénzre nem váltható utalvány formájában fizethető ki a munkavállalóknak, illetve közvetlen hozzátartozóiknak, évente egyszer a minimálbér 10 százalékáig, vagyis személyenként 16 100 forintig – olvasható a forgalmazócég közleményében.

A munkavállalók az új ajándékutalványt számos termék és szolgáltatás vásárlására költhetik, ami komoly segítség számukra az évkezdéskor. A vásárlásokból származó járulék- és áfabevétel-többlet pedig az államkasszát gyarapítja.

A hazai kereskedelmi és kereskedelemhez kapcsolódó szolgáltató vállalkozások érdekképviseleti szervezeteként működő Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Utalványt kibocsátó Magyar Utalvány Zrt-vel. Céljuk, hogy azonnali segítséget adjanak a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő magyar kereskedőknek. Mindkét szervezet küldetésének tekinti, hogy tevékenységével segítse a hazai vállalkozások és a magyar gazdaság fejlődését.

A csatlakozásnál az MNKSZ-tagok jelentős kedvezményt kapnak, csökkentett regisztrációs díjjal és kezelési költséggel. Rövidítik a jelentkezés feldolgozásának idejét és az utalvány visszaváltási és kifizetési ideje is csökken.

#cafeteria #munkavallalok #ber #juttatas #kereskedelem

H I R D E T É S