Fifty Euros Banknotes

Ujhelyi: pályázik-e a kormány az uniós munkahelyvédelmi alapra?

blank
blank

H I R D E T É S

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője továbbra is arra vár választ a kormánytól, hogy pályázik-e az uniós munkahelyvédelmi program maradványösszegére.

A szocialista politikus csütörtöki online sajtótájékoztatóján bírálta a kormányt, amiért hetek óta nem ad érdemi választ ezzel kapcsolatos megkereséseire. Emlékeztetett: az Európai Unió munkahelyvédelmi programjának első körében a magyar kormány mindössze 504 millió eurót tudott lehívni, más országoknál jóval kevesebbet. Ezért – folytatta – hónapok óta arról próbálja meggyőzni a kormányt, hogy nyújtson be pályázatot a még fennmaradt 9,7 milliárd eurós keretre.

Hangsúlyozta: ha a maradványösszegből Magyarország egymilliárd eurót – mintegy 360 milliárd forintot – el tudna “hozni”, akkor abból meg lehetne segíteni több százezer olyan munkavállalót, aki most bér nélkül maradt, vagy csak minimális támogatást kap a kormánytól. Így taxisok, bezárásra kényszerült virágosok, fodrászok, a vendéglátó vagy a szolgáltató szektorban dolgozók akár 80 százalékos bértámogatást kaphatnának európai uniós segítséggel – tette hozzá.

Forrás: MTI

#eu #koronavirus #tamogatas #munkahelyvedelem

H I R D E T É S