blank

Újra munkába álltak a nyugdíjasok

blank
blank

H I R D E T É S

Kétszer annyi nyugdíjas dolgozik, mint májusban. A járvány második szakasza felkészülten éri a nyugdíjas foglalkoztatásban érintetteket. Saját létszámuk növelése helyett, a vállalkozások előszeretettel választják az atipikus megoldást. – áll a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekvédelmi Szövetsége közleményében. A szervezet kampányt indít az időskorúak digitális képességeinek fejlesztésére.

A munkáltatók körében egyre többen belátták, hogy a lelki egészség miatt is fontos, hogy a dolgozó nyugdíjasok se szakadjanak ki a közösségeikből. Emellett mindent megtesznek a fertőzés elkerüléséért is.

A szektorok között a kereskedelem az egyik legrugalmasabb, hisz itt mód van a 4-6 órás munkavégzésre is. Az atipikus foglalkoztatás az élelmiszeriparban, a szabadban végezhető tevékenységek és a home office esetében a leginkább biztonságos kategória.

Sok nyugdíjas az internet segítségével talál munkát. Az idősek digitális tudását tovább szeretné bővíteni a Szövetkezet.

 Az ország minden részében elérhető közérdekű nyugdíjas szövetkezet, de a szakmai tapasztalatok alapján a nagyobb városokban működik jól a rendszer. A kisebb településeken, falvakban más az életritmus, sokan végeznek munkát otthon a ház körül, vagy segítenek egymásnak. De kis utazással, az ő számukra is vannak elérhető lehetőségek. – hangsúlyozza a szervezet.

Szerző: munkaeropiac.eu

#nyugdíjas #foglalkoztatas #munkaeropiac #internet #allas #jarvany

H I R D E T É S