blank

Újraindítaná vállalkozását ? Még pár napig pályázhat !

blank
blank

H I R D E T É S

A hónap végéig ismét lehet pályázni a  Magyar falu vállalkozás-újraindítási programra; a szabad vállalkozási zónákban vagy az ötezer lakos alatti településeken működő mikrovállalkozások összesen 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak május 31-ig.

A 2-10 millió forint közötti támogatásra a legkisebb hazai településeken működő kisvállalkozások pályázhatnak, a maximum 70 százalékos támogatás vissza nem térítendő, a lehívható előleg mértéke 25 százalék – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A támogatható tevékenységek körét a mikrovállalkozások igényei szerint határozták meg – a pénz  új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanberuházás megvalósítására, például üzletek vagy műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására fordítható.

Részlegesen támogatható a munkavégzéshez szükséges feltételek megteremtése, valamint gyártási licenc és know-how, a nem-anyagi javak beszerzése, valamint az információs technológia fejlesztése is. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható a képzési- illetve bérköltség, valamint a projekt-előkészítés és projektmenedzsment tevékenység is.

A pályázó vállalkozásoknak minimum 1 lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük és állományi létszámuk minimum 1 fő lehet. A kérelmek benyújtására május 31-én délelőtt 10 óráig van lehetőség. A további részleteket a felhívás tartalmazza, amely a palyazat.gov.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI

#ujranyitas #palyazat #mikrovallakozas #munkahelyteremtes#karrier

H I R D E T É S