blank

Újraszabályozták a V4-ekre vonatkozó beutazási könnyítéseket

blank
blank

H I R D E T É S

A visegrádi országokra vonatkozó beutazási könnyítő feltételek újraszabályozásáról döntött a kormány. Azoknak a magyar állampolgároknak és családtagjaiknak, akik Csehországból, Lengyelországból vagy Szlovákiából lépnek be Magyarországra, és a jogszabály hatályba lépése előtt szállást foglaltak a V4-országok valamelyikében, elegendő egy negatív eredményű PCR-teszt, hogy töröljék járványügyi megfigyelési kötelezettségüket. A kormányrendelet kedden lép hatályba.

A cseh, lengyel és szlovák állampolgárok is kedvezőbb feltételek mellett utazhatnak Magyarországra november elsejéig, ha van egy negatív PCR-tesztük és a jogszabály hatályba lépése előtt legalább egy októberi napra foglaltak magyarországi szállást

A kormányrendelet kedden lép hatályba.

A hétvégén 1861 esetben végeztek ellenőrzést a határátkelőknél. A határforgalom jó ütemben zajlik, de a teherforgalomban a belépőoldalon Röszkénél és Tompánál 3 órás, Csanádpalotánál pedig 2 órás várakozással kell számolni, személyforgalomban a belépőoldalon Beregsuránynál kell 2 órát várakozni.

Forrás: MTI

H I R D E T É S