blank

Utolsó esély, ha OKJ-s képzésre jelentkezne

blank
blank

H I R D E T É S

Januártól a munkaerőpiaci felnőttképzésben elvált egymástól az oktatás és a vizsgáztatás. A felnőttképzők csak tanúsítványt állíthatnak ki, így aki államilag elismert bizonyítványt szeretne, annak valamelyik akkreditált vizsgaközpontban külön is le kell majd vizsgáznia. Az OKJ-s képzések még léteznek, még van esély jelentkezni az utolsó csoportokba.

A 766 szakmát tartalmazó országos képzési jegyzéket 2021-től a 174 államilag elismert, iskolarendszerű alapszakmát felölelő szakmajegyzék váltja fel, sok kurzus átalakul, összeolvad vagy megszűnik.

A december végén elindított utolsó OKJ-s képzések némelyikére még lehet jelentkezni. A még elérhető képzésekre már csak becsatlakozni lehet, új csoportok már nem fognak indulni. Az OKJ vizsgákat 2022. december 31-ig lehet letenni.

A már megszerzett szakmai végzettségek nem vesznek el, ugyanolyan teljes értékű szakmai bizonyítványnak számítanak az OKJ megszűnése után is. A munkáltatók akár előnyben is részesíthetik az OKJ-s végzettséggel rendelkezőket az új rendszerben, számukra még ismeretlen bizonyítványt megszerzőkkel szemben.

#okj #szakkepzes #munkaeropiac #szakma #palyavalasztas #karrier

H I R D E T É S