blank

Útra kel a magyar – a hétvégi nyitány több mint biztató

blank
blank

H I R D E T É S

Másfélszeresére nőtt tavalyhoz képest a pünkösdi szállásfoglalások értéke a Szallas.hu foglalási értéke alapján. A legfrissebb felmérés szerint Eger, Gyula, Siófok, Pécs és Budapest vonzza a legtöbb vendéget a hosszú hétvégén.

A régiós toplistán Észak-Magyarország és Balaton végzett az élen. Nyugat-Dunántúl iránt nőtt a leginkább az érdeklődés, 42 százalékkal többen foglaltak ide, mint az előző évben. Mivel a pünkösdi hosszú hétvége az első kiemelt időszak az enyhítések bejelentése óta, ki is használják ezt a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

A Szállás.hu által közvetített  átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 9217 forint, ez közel 20 százalékos emelkedés az előző évhez viszonyítva. Tavaly a pünkösdi hosszú hétvégén a foglalásoknak még  72 százaléka volt 50 ezer forint alatti, idén ez a szám már csak 60 százalék. Átlagosan így többet költenek szállásra a magyarok, ami viszont nem csak az áremelkedésből adódik, ugyanis az utazás hosszának vagy az utazók számának növekedése is hatással van a kosárérték növekedésére.

A foglalások alapján a legnépszerűbb tíz belföldi úti cél listájára még Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged és Zalakaros fért fel. A régiók között még a Dél-Alföld és az Észak-Alföld régióban mértek kedvező változást, míg előbbinél 24,2 százalékkal, utóbbinál 6,5 százalékkal nőtt a foglalások száma.

A vendégek közel harmada hotelben, 26 százaléka apartmanban, 23 százaléka vendégházban, 15 százaléka panzióban és 5 százaléka egyéb szálláshelyen tölti pihenését. Az átlagos foglalási hossz 2,15 éjszaka. A legtelítettebb nap május 24-e, hétfő lesz. A vendégek háromnegyede nem wellness-szálláshelyre megy. Az oldalon foglalók 99,78 százaléka belföldi úti célt keres fel.

Forrás: MTI

#turizmus #jarvany #szallodaipar #ujranyitas

H I R D E T É S