blank

Válságálló szakmák: könyvelés és szoftverfejlesztés

blank
blank

H I R D E T É S

A programozók és a számviteli tudással rendelkező szakemberek iránt jelentős volt a kereslet a hazai munkaerőpiacon az elmúlt öt hónap során – derül ki a Profession.hu és az EY elemzéséből. Az állásportál adatai szerint a szoftverfejlesztés és a könyvelés a koronavírus-járvány okozta válság alatt is stabil szakmának bizonyul Magyarországon.

Az év eleje óta a programozással és a könyveléssel foglalkozó szakemberek iránt csökkent legkevésbé az érdeklődés az év elejéhez képest a munkáltatók részéről Magyarországon. A szakemberek szerint több cégnél inkább az erőforrás, nem pedig a feladatok hiánya okozott kihívást, hiszen a beszámolási kötelezettség alól sem mentesültek a vállalatok.

Az IT-szektort viszont érzékenyebben érinti a gazdasági lassulás. Bizonyos fejlesztéseket el kellett halasztani, de ezzel egyidőben más projektek kerültek előtérbe, így az iparág várhatóan hamar talpra áll. Emiatt munkaerőpiaci szempontból kevésbé kitett a pandémia hatásainak. – derül ki a kutatásból.

Az elmúlt öt hónap során a Profession.hu-n meghirdetett állások közé leggyakrabban a fent felsoroltak mellett az eladó és pénztáros munkák, a betanított munka, az anyagmozgatói és rakodói állások, a projektmenedzseri pozíciók, a szakmunkák, valamint az értékesítői állások kerültek be.

Forrás: Piac és Profit

#allas #munkaeropiac #felmeres #IT #konyveles #valsag

H I R D E T É S