blank

Vége az ingyenes parkolásnak, de jönnek az újabb lazítások

blank
blank

H I R D E T É S

Augusztus végéig tart a hitelmoratórium, nem lesz adómentes a minimálbér, lehet, hogy idén sem kell diploma nyelvvizsgához, nem oltják a 12 év alatti gyermekeket – ezekről is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter mai sajtótájékoztatóján.

A kormány nem hosszabbítja meg a vasárnap éjfélkor lejáró ingyenes parkolást, keddtől újra fizetni kell – jelentette be Gulyás Gergely.

A miniszter szólt arról is, hogy mivel Magyarországon a pünkösdi hétvégén meghaladja az 5 milliót a beoltottak száma, ezért új intézkedések lépnek hatályba. Ezeket a kormány részletesen megtárgyalta és javaslatot tesz az operatív törzsnek, az ott meghozott döntéseket Orbán Viktor még holnap délelőtt ismerteti, a korábbi bejelentések alapján újra lehet majd esküvőket tartani, nagyobb rendezvényeket szervezni és változik a kijárási tilalom is.

Meghosszabbítják augusztus 31-ig a hitelmoratóriumot a jelenlegi szabályok szerint. Ezt követően a bankokkal való egyeztetés alapján akár külön jelentkezésre lehetővé válik, hogy valaki bent maradjon a moratóriumban.

A 12 év alattiak oltásának lehetősége nincs napirenden, a 12-16 évesek esetében viszont az operatív törzs vizsgálja a lehetőséget.

A rendkívüli helyzetre tekintettel tavaly nem kellett nyelvvizsga a diplomához, az idei évről egyelőre nem született döntés, de a rendkívüli helyzet továbbra is fennáll, ezért megfontolandó a lépés, hogy ebben az évben még maradjon a mentesség – mondta a miniszter.

Forrás : MTI

#ujranyitas #parkolas #moratorium #oltas #nyelvvizsga

H I R D E T É S