blank

Végleg elhagyná az egészségügyet a szakdolgozók közel harmada

blank
blank

H I R D E T É S

Országos felmérést készített a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a szakdolgozók és ápolók körében az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban. A kamara oldalán közzétett eredményekből kiderül, hogy munkahelyváltás esetén a válaszadók majdnem harmada végleg elhagyná az egészségügyet.

A felmérés célja az volt, hogy hiteles képet kapjanak az általuk képviselt szakdolgozói társadalom véleményéről, javaslatairól, valamint felhatalmazást kapjon a szervezet vezetése a további lépésekre. A felmérés eredményeiből levonható következtetések alapján olyan megoldásokat kívánnak megfogalmazni és szorgalmazni, melyek az egészségügyi szakdolgozók érdekeit is szolgálják.

A vizsgálatot október 9. és október 13. között végezték el. A kérdőívet 30.042 egészségügyi szakdolgozó töltötte ki 4 nap alatt online formában.

A felmérés szerint a válaszadók mindössze hat százaléka írná alá új munkaszerződését, 31 százaléka nem írná alá, 62 százalékuk még nem tudja.

A legtöbben azt válaszolták, hogy még nem tudják, hogyan folytatnák a pályáját. 3701 fő a magánegészségügybe menne, 2917-en külföldön vállalnának munkavégzést.

A legtöbben (11403 fő) aláírásgyűjtésbe kezdene a törvény ellen, 8700-an utcai demonstrációval és megmozdulásokkal tiltakozna, 6997-en letétbe helyeznék felmondási nyilatkozatukat.

Forrás: meszk.hu

#egeszsegugy #felmeres #jogviszony #allas #apolok #szakdolgozok

H I R D E T É S