kulfoldi munka, allasinterju, munkavallalo, fizetes
Fotó: Envato

Dolgoznál a brit uralkodóházban?

Mit tennél, ha meglátnál egy legyet a szőnyegen az állásinterjún?

blank
blank

H I R D E T É S

Biztos többen vannak, akiknek megfordult már a fejében, milyen érzés lehet az angol királyi családnak dolgozni. 
Jelenleg is elérhető nyitott pozíció a Buckingham Palotában, ráadásul koszt, kvártély is jár hozzá, de a britek szerint nincsenek túlfizetve az alkalmazottak.

II. Erzsébet királynőt és a királyi családot számos alkalmazott szolgálja. Akadnak köztük olyanok is, akik már évtizedek óta a palota környékén dolgoznak, de persze vannak olyanok is, akik csak átmenetileg kötelezik el magukat az uralkodói ház irányába. A Buckingham-palota egyébként rendszertelen rendszerességgel keres alkalmazottakat, ezeket a hirdetéseket általában a hivatalos weboldalukon szokták közzétenni. Persze kérdés, vajon milyen lehet II. Erzsébet királynő mint főnök? Egyáltalán, hogy néz ki nála egy állásinterjú? 

Tavaly év végén takarítókat kerestek 

A palota weboldalán tavaly év végén bukkant fel egy hirdetés, melyben takarítókat kerestek. A házvezetőnői állás esetében az éves fizetés nagyjából 20 ezer font, ami átválta közel 8,5 millió forintnak felel meg. Ez magyar viszonylatban nézve magasnak számít, de azért érdemes belekalkulálni, hogy Angliában, pláne Londonban sokkal többe kerül a megélhetés. A palota által közzétett korábbi hirdetés szerint azonban a takarítói álláshoz nem kell semmiféle előfeltétel, azt írták

a jelentkező munka közben tökéletesítheti a takarítói kvalitásait, sőt fejlődésre és továbblépésre is van lehetőség. 

Így szólt egész pontosan az álláshirdetés 

A londoni telephelyeinken dolgozó professzionális csapatunkhoz csatlakozva a belső terek és tárgyak széles skáláját fogja karbantartani, takarítani és ápolni a leendő munkatársunk. Alkalmanként eseményeken és egyéb területen is helyt kell állnia. A kollégáitól megtanulhatja a szükséges speciális szakmai készségeket, amiket mindig a legmagasabb színvonalon űzhet. Előny jelent, ha már dolgozott ilyen pozícióban, de ez a feltétel nem szükséges az állás betöltéséhez – írták, valamint kiemelték, hogy az új munkatárstól hatékonyságot és proaktivitást várnak el. 

Tesztelik őket 

A takarítókat egyébként a felvétel előtt tesztelik, erről a királynő egyik beosztottja, Tracey Waterman beszélt, számolt be róla az Insider. Waterman elárulta, nagyon cseles teszttel próbálják meg kiszűrni, kik azok a jelöltek, akik végül alkalmasak lehetnek arra, hogy betöltség a pozíciót. „Az egyik teszt, amit szívesen bevetek, az az, hogy fogok egy elpusztult legyet, amit a szőnyegre vagy a kandallóra teszek. Miután ezt megcsináltam, behívom a jelöltet a terembe”. Ilyenkor megengedik az illetőnek, hogy egy kicsit körbe nézzen a szobában. Waterman elmondta, ekkor arra számít, hogy észreveszik a döglött legyet és vélhetően fel is veszik azt. „Ez egy nagyszerű teszt, de tíz emberből általában csak egy olyan van, aki miután kiszúrta az elpusztult rovart, fel is veszi azt”. 

Jelenleg is vannak nyitott pozíciók 

A palota weboldalát böngészve láthatjuk, hogy jelenleg is több nyitott pozícióra várják a jelentkezőket. Teljes állásban keresnek például projektasszisztenst, akinek 28-30 ezer fontot fizetnének évente. Az állás betöltéséhez előny, de nem feltétel, hogy a jelentkező rendelkezzen fenntarthatósági vagy környezetvédelmi tárgyból szerzett képesítéssel. Mindenképpen olyan személyt várnak, aki nagy érdeklődést mutat a fenntarthatóság irányába, valamint képes önállóan dolgozni és bírja a terhelést. Sikerorientált, logikus gondolkodású és jó problémamegoldó képességű kollégát várnak, olyat, aki képes alkalmazkodni a változó körülményekhez. Ezen túlmenően fontos a pozitív hozzáállás, továbbá, hogy az illető képes legyen megbirkózni az előtte álló kihívásokkal. A jelentkezéseket május 15-ig fogadják, szóval, ez a lehetőség még bárki számára nyitott. 

Alacsony fizetések? 

Az angol weboldalak szerint egyébként II. Erzsébet és a csapata csúnyán mellélő,

már ami a fizetési kereteket illeti, mert bár magyar viszonylatban ezek impozáns számok, de mint ahogy fentebb is írtuk Angliában az élet is drágább.

A DailyMail egyik cikke szerint például már évek óta probléma, hogy a királynő nem fizeti túl az alkalmazottait. Persze sokak számára csábító lehet, hogy az álláshoz teljes ellátás is jár a palotában, valamint a szállásért sem kell fizetni az ott dolgozóknak, hiszen a hét mindennapján a királynőt és a csapatát támogatják. 

Szerző: G.P.

fotó: Envato

H I R D E T É S