egyszeru-etelek-ebed-fozes-gasztro-padlizsan
egyszeru-etelek-ebed-fozes-gasztro-padlizsan

Pokolian egyszerű ebéd ötlet – ezt vidd magaddal a munkába!

blank
blank

Bármilyen rakott, töltött zöldség az az étel, amelyik másnapra csak még finomabb. Jobban összeérnek az ízek. Ráadásul könnyen lehet szállítani, mert biztosan nem folyik, lötyög ki menet közben, így könnyedén magunkkal vihetjük az irodába.

A padlizsán egy sokoldalú zöldség. Kiváló ragunak, lecsónak, de isteni töltve is. Hoztunk egy könnyen elkészíthető receptet.

Hozzávalók két főre

  • két darab közepes padlizsán
  • féli kiló darált hús 
  • két darab lilahagyma
  • fél szál póréhagyma
  • négy gerezd fokhagyma
  • két evőkanál cukor
  • két deci sűrített paradicsom
  • egy kávéskanál szerecsendió
  • egy kávékanál koriander
  • egy kávéskanál bazsalikom
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • a sütéshez olívaolaj is
  •  200 g reszelt sajt

Elkészítés

A padlizsánokat félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk.  A kikapart részt apró kockákra vágjuk.  Olívaolajon megfuttatjuk a póréhagymát, a padlizsánkockákat  és az apróra vágott lilahagymát. Ráhintjük a darált húst. Egy kicsit rotyogtatjuk az egészet a wokban, majd belerakjuk a zúzott fokhagymát és ráöntjük a paradicsomlevet. Ezután ízesítünk: só, bors, cukor, majd a koriander, a bazsalikom, végül pedig a szerecsendió következik. Mikor a leve nagyjából elfőtt, akkor egy kanállal beletöltjük a masszát a padlizsánhéjba. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Az egészet nagyjából fél óra alatt 180 fokon légkeveréses fokozatban készre sütjük. Friss salátával tálaljuk.

Szerző: K.T.
Fotó: Freepik