nyaralas, munka, kikapcsolodas, szabadsag
Fotó: Envato

Telefon kikapcs: mutatjuk, így lesz valódi élmény a nyaralás!

blank
blank

H I R D E T É S

Egy tökéletes világban a nyaralás abban a pillanatban kezdődne, amikor beállítjuk a postafiókunkban a “nem vagyok elérhető” üzenetet, és elhagyjuk az íróasztalunkat. 

Néha azonban olyan válsághelyzetek merülhetnek fel, amelyek a tanácsunkat igénylik. Ennek ellenére némi stratégiai tervezéssel megvédhetjük szabadságunkat. Íme néhány tipp a valódi pihenés megszervezéséhez.

Készítsük fel a kollégákat! 


Próbáljunk meg csak egyetlen elérhetőséget megadni a kollégáknak és partnereknek, hogy kit keressenek meg a problémákkal távollétünkben. Ha egyetlen kapcsolattartó van, akkor minden üzenet egy személytől érkezik vissza hozzánk, ami csökkenti a zűrzavart. Magától értetődik persze, hogy ennek az egy személynek kompetensnek kell lennie abban, hogy a nevünkben kommunikáljon. Ehhez elutazásunk előtt fel kell készíteni őt a távollétünkben esetlegesen felmerülő helyzetekre. Ha tájékoztatjuk őt arról, hogy milyen üzeneteket kell küldeni a különböző ügyfeleknek, az nagymértékben csökkentheti a szabadságunk alatt megválaszolandó kérdések számát.

Elkülönítés


Ne legyünk naivak, és ne gondoljuk, hogy teljesen offline életet élhetünk nyaralás alatt, de mégis fontos, hogy ne csekkoljuk folyamatosan a mobilunkon az e-maileket. Minden napra jelöljünk ki egy meghatározott időt, hogy bepótoljuk a lemaradást. A kulcsszó az ELKÜLÖNÍTÉS! Az, hogy mennyi időt különítünk el erre, a feladatok jellegétől és az azonnali figyelmet igénylő helyzetek mennyiségétől függ, de az időszak kijelölése kulcsfontosságú. Ez védi a nyaralás élményét! 

Élmény


Fontos a saját nyaralási élményünk, de fontos azoknak az élménye is, akikkel együtt nyaralunk, legyen szó a családunkról, vagy a barátainkról. Osszuk meg velük is a napi terveinket, mondjuk meg világosan, hogy mikor kell megnéznünk a céges az e-maileket és melyik az az időszak, amikor 100 százalékban csak rájuk koncentrálunk és velük vagyunk!

Csak semmi közösségi média! 


Kerüljük el azt a csapdát is, hogy szórakozásra használjuk a mobiltelefont, miközben néha rápillantunk a céges e-mailekre és már be is szippant a munka. A nyaralás alatt a közösségi médiából érkező információk nagy része amúgy is a negativitást és a stresszt erősíti, legyen szó a Facebook hírfolyamunkon megjelenő felzaklató posztokról, vagy a háborús mészárlástól hemzsegő hírekről. A közösségi média helyett válasszunk valami inspirálóbb olvasmányt. Legyen az egy önsegítő könyv, vagy szépirodalom, a lényeg, hogy jó érzéssel töltsön el!

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S