paris hilton, karrier, munka, hivatas
Fotó: Paris Hilton

Paris Hilton: így lett a klubok hercegnőjéből a metaverzum királynője

Név és kitartás a sikerhez vezető egyik út?

blank
blank

H I R D E T É S

Paris Hilton a klubok hercegnőjéből, a metaverzum királynője kíván lenni. De mégis hogyan és ki is ő valójában? 

Paris Hilton a The Simple Life című valóságshow-val lett világszinten ismert, ám a neve már korábbról is ismerősen csenghet, hiszen a botrányairól elhíresült „örökösnő” rendszeresen került be a bulvársajtóba már a 2000-es évek elején. Paris apai nagyapja, Barron Hilton, a család nevét viselő szállodalánc, a Hilton Hotels elnöke. A vállalkozás megalapítói még a dédszülei, Conrad Hilton és az első felesége, Mary Barron voltak. A dédapa a halálát követően a végrendeletében semmit sem hagyott a leszármazottaira, ezt azonban Paris nagyapja megtámadta, végül pedig számára kedvező döntés született. Ennek ellenére Paris és a rokonai semmiféle örökségben nem részesültek a nagypapa halálát követően, ugyanis William Barron Hilton – látva unokája botrányos életét – úgy határozott, jótékonysági alapítványokra hagyja a pénzét. Éppen ezért Parisra az „örökösnő” jelző már évek óta nem igaz, de annyira beépült a köztudatba, hogy a bulvársajtó és a köznyelv máig előszeretettel emlegeti így. Persze kérdés, hogy Parisnek szüksége volt-e egyáltalán a nagypapa pénzére, hiszen a klubok hercegnőjének felemelkedését egy világ nézhette végig, gyakorlatilag ő volt az első igazi influencer, most pedig a metaverzum szikrázó lehetőségeit kihasználva szeretne tovább lépni. 

Mindennek a teremtője 

Hilton korábban maga is úgy fogalmazott: „Még a közösségi média megjelenése előtt is influencer voltam. Én vagyok a mindennek a teremtője”. Parisnek saját bevallása szerint mindig volt egy terve, ezek a tervek pedig, úgy hiszi, helyesek is voltak, a mellékelt ábra szerint pedig igaza is lehetett, hiszen egy egész birodalmat épített fel. 45 márkaboltot tudhat a magáénak, 19 különböző termék vonalat, melyek több mint négymilliárdos bevételt produkáltak. Paris történetének érdekessége azonban, hogy itt nem állt meg: folyamatosan előre tört, és mindig az új technológiák élvonalában mozgott. 

A kriptovaluták 

Paris saját magáról így nyilatkozott: „Óriási bohóc vagyok. Lehet, hogy kívülről nem úgy nézek ki, de belül igen. Mindig is a technológia, a jövő, a videojátékok, a művészet és a kriptográfia megszállottja voltam”. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy Hilton 2016-ban mélyült el a kriptográfia világában, azt követően, hogy az Ethereum alapítójával ebédelt. Ezek után elkezdett Ethereumot és Bitcoint is vásárolni, s bár sosem árulta el, mennyi pénzt fektetett be a kriptovalutákba, azt mondja, jelentős mennyiségű pénz keresett volna, ha kitartott volna. Csak egy kis emlékeztető, 2016-ban a Bitcoin nagyjából 1000 dollárt, míg az Ethereum 10 dollárt ért. Ma a egy Bitcoin hozzávetőleg 32000 dollárt, míg az Ethereum közel 2000. 

Paris Hilton karakterfejlődése

Paris Hilton karakterfejlődése valami egészen zseniális. Az örökösnőként definiált, influencerek előtti influencer, aki a 2000-es években az éjszakai szórakozóhelyek és klubok hercegnője volt, mára üzletasszonnyá avanzsált. Arról pedig már nem is beszélve, hogy komoly társadalmi munkát is végez. Jelenleg 50 amerikai államban dolgozik iskolai reformokon, nemrég pedig Washington DC-ben járt, hogy megvitassák az új jogszabályokat. „Jelenleg nagyon sok dologban veszek részt, de a legnagyobb szenvedélyem az érdekképviseleti munka. Már hét államban változtattam törvényt. Tinédzser koromban, amikor bentlakásos iskolába jártam, napi szinten bántalmaztak, mind érzelmileg, mind fizikailag, mind verbálisan, mind pedig pszichológiai értelemben. Ez pedig ma is rendszeresen megtörténik a kamaszokkal”. Hilton ennek kapcsán azt is elmondta, kész szövetségi szintre vinni az ügyet, hogy az egész ország területén érvényben legyen a bentlakásos intézményekre vonatkozó szigorú szabályozás.

Mi a helyzet a metaverzummal? 

Ha pedig mindez nem volna elegendő, akkor Paris nemrégiben még a metaverzumba is beszállt. A Robloxban tavaly év vége hozta létre a Paris World nevű szigetet, amin ott áll a Beverly Hills-i villájának a másolata és a hozzá tartozó kutyavilla is. A Paris Worldben a rajongók mikrotranzakciókkal fizethetnek a virtuális ruhákért, vagy éppen azért, hogy Paris szigetét egy jet-skivel körbejárják. 

De mi az a metaverzum? 

A metaverzum jelenleg egy nagyon nehezen definiálható fogalom, hiszen egyelőre csak nagyon kezdetleges formában létezik. Egyes megközelítések szerint az internet lehetséges jövőbeli fejlődési szintjéről lehet beszélni. Ebben az új világban az oktatás, a munka és akár a szórakozás is egy virtuális, 3D-s környezetben zajlik majd. (Aki látta a Ready Player One című filmet, az tudja, miről beszélünk) Ebben az univerzumban a felhasználók virtuális tulajdona is fontossá válik majd, hiszen egy valós idejű szimulációról van szó, ahol a virtuális tér és a való élet kapcsolódik össze a technológia segítségével.

Visszatérve Parisre 

Paris a metaverzum kapcsán még korábban azt mondta: „Már régóta gondolkodtam a metaverzumról. Még 2018-ban, amikor az American Meme című dokumentumfilmet forgattam, létrehoztam ezt az egész helyet, ahol az emberek eljöttek megnézni és saját avatarjuk is lehetett. Felépítettem ezt a világot, de akkor még nem volt meg hozzá a technológia, most már megvan”.

Hilton, a Paris World által a valódi élet élményeit szeretni átadni. Mint mondja a való életben nem mindenki juthat el a New York-i divathétre vagy a Neon karneválra, de a metaverzum segítségével ez is lehetségessé válik. Azt is elárulta, hogy a Paris Worldben 400 ezer ember ment el a Neon Karneválra, a való életben, úgy tudja, 10 ezren voltak ott. „Szilveszterkor a Maldív-szigeteken voltunk, én pedig csak DJ-ztem a lakosztályomban, és néztem, ahogyan a gyerekek jól érzik magukat, és azt mondtam: Hú, ez nagyon klassz!”.

„Remélem, egy nap, amikor lesz lányom, csak a metaverzumban akar majd bulizni: biztonságban és otthon. Imádom, hogy korábban a klubok királynője voltam és most én vagyok a metaverzum királynője”.

És ez még nem minden 

Ha azt gondolnánk, hogy Paris ezenkívül semmit sem csinál, akkor nem is tévedhetnénk nagyobbat. Az egykori buli hercegnő pár éve ugyanis egy saját médiacéget is alapított. Ezek után tényleg joggal merülhet fel a kérdés: Paris Hiltonnak kellett volna egyáltalán a nagyapja vagyona? Hiszen a fentiek alapján a neve és a kitartása épp elég garancia volt arra, hogy sikert sikerre halmozzon. 

Forrás: Forbes 

Szerző: G.P.
Fotó: Paris Hilton Facebook-oldala

H I R D E T É S