blank

5 ok, miért menj a vírushelyzet alatt külföldre dolgozni

blank
blank

H I R D E T É S

Egyre inkább úgy tűnik, hogy újra megérkezünk a kora tavaszi állapotokhoz, amikor gyakorlatilag az egész világot lezárták, és sok minden, amit addig biztosnak hittünk, egyszerűen eltűnt, és ezek a munkahelyekre is komoly hatással voltak. Most talán annyiban más a helyzet, hogy az emberek túlnyomó többsége nem akar egy újabb lezárást – többek között azért sem, mert szeretné a munkáját megőrizni vagy éppen egy új helyet találni. Noha Nyugaton a helyzet bizonyos szempontból rosszabb, mint itthon nálunk, az alábbi írásban mégis kísérletet teszünk bemutatni azokat az okokat, amelyek a mostani helyzetben a kinti munkavállalás mellett szólnak.

  • A világ megváltozott, de…

… az emberek többsége inkább egyfajta normalitást szeretne, és ennek része az is, hogy lehet továbbra is (vagy éppen újra) dolgozni. És ahogyan látjuk a Nyugat kommunikációját, mostantól mindenki inkább megpróbál együtt élni a jelenlegi helyzettel, próbálják a mindennapokat úgy megszervezni, hogy ne kelljen megint mindent leállítani. És mivel az év vége felé vagyunk, amikor úgymond „békeidőben” is van kereslet és kínálat egyaránt a munkaerőpiacon, ergo az esély (legalábbis papíron mindenképpen) továbbra is megvan, hogy igenis lehet a Lajtán túl munkát találni.

  • Ha itthon nem jó a helyzeted…

… akkor mindenképpen érdemes fontolóra venned, hogy megpróbáld (akár ismét) a külhoni munkavégzést. Természetesen mi is tudjuk, hogy ilyenkor az átlagosnál is több dolgot kell figyelembe venni a döntésnél, de ha pl. itthon nem, vagy csak nagyon nehezen találsz lehetőséget, de azt látod, hogy pl. a sógoroknál inkább lenne esély elhelyezkedni, akkor…

  • Átmenetből a tartósba?

Az idénymunkáknak ilyenkor se szeri, se száma – igen, ez még ebben a helyzetben is így van. Amennyiben esetleg nem akarsz hosszú távon elköteleződni (még), vagy tényleg nem látod az esélyét annak, hogy bármilyen komolyabb lehetőséget megkapj, akkor érdemes az időszakos munkák felé is fordulni. Túl azon, hogy pénzt tudsz keresni (milyen jól fog az jönni mondjuk karácsony előtt!), sosem tudhatod, nem egy ilyen lehetőség fogja-e majd Neked az áttörést meghozni!

  • Bér, életszínvonal…

… ezek alapvetően nem (vagy nem sokat) változtak! Persze, tudjuk, hogy ez a vírushelyzet már most komolyan hatott a fizetésekre (és sajnos ez a tendencia folytatódik majd), de ugye nem kell különböző, a „lerágott csont” kategóriába tartozó statisztikákat megmutatnunk?

  • Aki kimarad, az lemarad?!

Nyilván lesz egy „vírus utáni világ” is, aminek bizonyos előjelei már most látszanak, és az EU-n belüli szabad munkavállaláshoz való jogot sem fogják felfüggeszteni (mint ahogyan eddig sem tették!), ám ahogyan már utaltunk is rá: nem lehet tudni, kinek milyen lehetőség hozhatja meg az áttörést (azt meg főleg nem, hogy mikor), ezért is bátorkodunk javasolni, hogyha most szembe jön Veled egy jó lehetőség, akkor ragadd meg, ne ereszd el, és maximálisan használd ki! Természetesen később is lesz másik lehetőséged, de ha most okosan cselekszel, akkor nemhogy nem maradsz le, hanem egyenesen olyan helyzetben találhatod majd magad, hogy a munkaadód nem fogja Neked elfelejteni, mit tettél korábban érte és a cégért!

Szerző: Lendvay Lajos, toborzási tanácsadó

#kulfoldimunka #vírus #allaskereses #kulfold #munakeropiac

H I R D E T É S