blank

A német ipar sokkal nagyobb pofont kapott a koronavírustól, mint eddig gondolták

blank
blank

H I R D E T É S

Ugyan egyre több megbízás érkezik be a német ipari vállalkozásokhoz, ahogy arról már lapunk is beszámolt, mégis sokkal jobban megszenvedheti az ország gazdasága a koronavírus-krízist, mint azt az elemzők eddig hitték.

Mint azt a Tagesschau.de cikkében írják, a szakemberek most arra számítanak, hogy a bruttó hazai termelés 2020-ban 5,4 százalékkal csökken, 2021-ben pedig 4,7 százalékkal nő. Áprilisban a közgazdászok tavaszi jelentésükben még azt jósolták, hogy a gazdasági teljesítmény 4,2 százalékkal csökken az egész év során, és 5,8 százalékkal nő a következő esztendőben. A pesszimistább értékelés oka a lap szerint, hogy a helyreállítási folyamatot most valamivel gyengébbnek becsülik, mint tavasszal.

A fellendülést egyrészt azok a szektorok lassítják, amelyek különösen függenek a társadalmi kapcsolatoktól, mint például az éttermek és az idegenforgalom, a szórakoztatóipar, vagy a légi közlekedés. Másrészt a vállalatok befektetési vonakodása is lassítja a folyamatot.

A koronaválság a munkaerőpiacon is egyértelmű jeleket mutatott. Becslések szerint 820 ezer munkahely veszett oda az év közepére. A munkanélküliségi ráta valószínűleg idén és jövőre 5,9 százalékra emelkedik, és 2022-ben kissé, 5,5 százalékra csökken.

Forrás:

https://www.tagesschau.de/

Szerző: T.M.

#Nemetorszag #ipar #valsag #munkaeropiac

H I R D E T É S