blank

Idén elmarad Ausztriában a síszezon?

blank
blank

H I R D E T É S

Természetesen maga a szezon nem eshet ki, de a gyakorlatilag összeomlott turisztikai szektor most még tovább szenvedhet a téli sportok külföldi szerelmeseinek hiányától. Becslések szerint az országban a turisztikai jövedelem májustól augusztusig átlagban 31,7 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest – írja a Wienerzeitung.de.

Persze, ahogy Magyarországon is történt, a koronajárvány miatt az osztrákok is jóval gyakrabban utaztak belföldön ebben az évben, mint 2019-ben. A lap szerint, ahol sok hazai vendég fordult meg, például Karintiában – ami egyébként nemzetközileg is kedvelt síterületnek számít – jobb a turizmus helyzete, de messze nem a megszokott vendégdömpingről beszélünk itt sem.

A tél is nagy kihívást jelent a turizmus számára, mivel az év hideg évszakában az idegenforgalom Ausztriában még inkább függ a külföldi vendégektől. Ugyanitt felmerül a kérdés, hogy a például Magyarországról is érkező szezonmunkásokra vajon szükség lesz-e, ha jóval kevesebb a foglalás.

Forrás: https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/wirtschaft/oesterreich/2077770-Frage-des-Winterschlafs-wird-kommen.html

Szerző: T.M.

#Ausztria #turizmus #jarvany #szezonmunka

H I R D E T É S