blank

Német gazdaság: szakértők 2021-ben erőteljes növekedésre számítanak

blank
blank

H I R D E T É S

2020-ban a gazdaság küzdött. De most felfelé kell ívelnie: egy tanulmányban erőteljes növekedést jósolnak a szakértők 2021-re. A különböző ágazatok mindazonáltal másképp profitálnak majd.

Számos iparág szenved jelenleg a koronavírus-válság terhei alatt. De a szakértők nagyrészt egyetértenek abban, hogy a német gazdaság 2021-ben erőteljesen növekszik majd. Feltéve persze, hogy a korlátozásokat legkésőbb tavasszal véglegesen enyhítik, és nincs csődhullám.

A Prognos Intézet tavasztól kezdve dinamikus gazdasági fellendülésre és a bruttó hazai termék 3,9 százalékos növekedésére számít az év egészében. Emellett Michael Böhmer, a Prognos vezető közgazdásza azt nyilatkozta, az ágazatoknak nagyon eltérő haszna származik majd. Hozzátette, a szakadék a leggyengébb és a legerősebb iparfejlesztés között minden eddiginél nagyobb.

Növekedés előtt áll az autó- és a kreatív ipar

A már említett tanulmány szerint a vendéglátóipar, amelyet időszakosan teljesen bezártak a világjárvány idején, 28 százalékkal növelheti gazdasági teljesítményét. A kulturális és kreatív iparágak, valamint az autóipar tekintetében is kétszámjegyű növekedési ütemre számítanak.

Az olyan ipari ágazatokban, mint a gépipar, a textilipar vagy a fémipar, a Prognos 4–7 százalékos növekedési ütemet jósol. Szilárd fejlődést látnak a vegyipar és a gyógyszeripar, valamint a szolgáltató ipar nagy részén is. Emellett egyértelműnek tűnik az is, hogy az információs- és kommunikációs szolgáltató szektor profitál a digitalizációs trendből. A Prognos a forgalom és a logisztika terén is komoly növekedésre számít.

Forrás: https://www.zdf.de

#nemetorszag #koronavirus #gazdasag #elemzes

H I R D E T É S