blank

Utazni a pandémia idején: íme, néhány hasznos link, ami segíthet kiigazodni!

blank
blank

H I R D E T É S

Van olyan szituáció, mikor az ember nem válogathat, muszáj külföldre utaznia vírusveszélytől, korlátozásoktól, karanténkötelezettségtől függetlenül. Ilyen helyzet például az is, mikor valaki egy másik országban vállal munkát. Nem könnyű mostanság jól tájékozottnak lenni, mikor naponta változnak a határokat átlépőkre vonatkozó előírások. Ajánlunk néhány olyan hasznos honlapot, ami segíthet némileg képbe kerülni. Ezeket lapunk munkatársai is nap, mint nap látogatják, megbízható és naprakész információforrásokat jelentenek az Ausztriában és Németországban munkát vállalók számára.

Az Európai Bizottság által létrehozott weboldalon magyar nyelvű tájékoztatást kaphatunk, a célországot kiválasztva arra vonatkozóan, mik is az éppen releváns szabályok. A platformon interaktív térkép segítségével tanulmányozhatjuk az egyes tagállamok helyzetét. Akár régiónként is rákereshetünk, milyen a vírushelyzet az adott területen. Ráadásul az oldalon külön ikont kaptak a különböző szolgáltatások, utazási módok és egészségügyi előírások. A munkáltatóval való egyeztetés után tehát naprakész adatokhoz juthatunk a https://reopen.europa.eu/hu oldalon.

blank

Hasonlóan hasznos, magyar oldal a http://hovautazhatok.hu/, ahol leginkább a magyar kormány által hozott utazási szabályozásokról informálódhatunk, de a magyar beutazókkal kapcsolatban is olvashatunk. Vagyis az európai korlátozásokról, nyitott és zárt határokról írnak kifejezetten a COVID-19 idején.

Bármilyen országba is indulunk, fontos, hogy legyen kihez fordulnunk, amennyiben problémánk akad – legyen szó nyelvi, jogi, egészségügyi, vagy bármilyen egyéb nehézségről -, pontosan ezért vannak a magyar külhoni képviseletek, mint a nagykövetségek és konzuli szolgálatok. A berlini magyar nagykövetséget a https://berlin.mfa.gov.hu/ honlapon található elérhetőségeken érjük utol, mely oldalon egyébként hasznos információkhoz juthatunk többek között a koronavírushelyzettel kapcsolatban is. Ugyanígy a bécsi képviseletnek is érdemes lehet körülnézni az oldalán, a https://becs.mfa.gov.hu/ címen is magyar nyelvű tájékoztatást kapunk. Sőt, ajánljuk a https://budapest.diplo.de/hu-hu címen elérhető budapesti német nagykövetség, valamint a szintén hazai osztrák nagykövetség a https://www.bmeia.gv.at/hu/osztrak-nagykoevetseg-budapest/ oldalon elérhető híreit is, ezeket is érdemes lehet böngészni indulás előtt.

Szerző: T. M.

#utazas #kulfoldimunka #kulkepviselet #covid19 #hatarvedelem #Ausztria #Nemetorszag

H I R D E T É S