Veiszer Alinda

Veiszer Alinda is támogatja a fiatal, tehetséges művészeket

blank
blank

H I R D E T É S

A fiatal művészek támogatására indul képzőművészeti pályázati program. A kezdeményezés mellé olyan nevek álltak nagykövetként, mint Veiszer Alinda és Ott Anna.

Nincsenek könnyű helyzetben ma a fiatal képzőművészek, ha az életüket a művészetnek szeretnék szentelni, és abból akarnak megélni. Hosszú és rögös út vezet odáig, mire olyan ismertségre és szakmai elismerésre tesznek szert, hogy alkotásaik rendszeres értékesítésével állandó és megbízható bevételforrást tudnak maguknak biztosítani. A youngart online galéria egyik fő missziója, hogy felkarolja és támogassa a feltörekvő tehetségeket ebben: segít megtalálni a vásárlói közönséget, szakmai pályázatok és ösztöndíjprogramok indításával anyagi támogatást nyújt, valamint kiállítási lehetőséget biztosít a legtehetségesebb alkotóknak. 

„Kiemelten fontos számunkra, hogy a meghirdetett pályázataink minél szélesebb körben elérhetőek legyenek, hogy minél több művésznek tudjunk ezáltal lehetőséget biztosítani. Nagyon örülök, hogy a mostani programban olyan partnerek álltak mellénk, akik által még több fiatal tehetséghez juthatunk el, és több jelentkezőt is díjazhatunk” – mondta Dr. Hadházi Vera, a youngart alapítója.

A Metropolitan Egyetem is részt vesz a partnerségben.  „Képzési módszerünk lényege, hogy az oktatók mentorokként, a hallgatók pedig aktív alkotóként, közösen dolgoznak együtt az egyetemi évek alatt. Ennek köszönhetően diákjaink tanulmányaik végén már egy jól átgondolt portfóliót tarthatnak a kezükben, ezzel indulhatnak el útjukon” – mondta el Csizmadi Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari karának dékánja. „A youngart diákjaink, oktatóink, és természetesen minden művész számára hiánypótló platform – büszkék vagyunk arra, hogy közösen dolgozhatunk a fiatal művészek érvényesüléséért.”

A Youngart-Porsche-METU Képzőművészeti Pályázat három kiemelt tehetség számára biztosít egyösszegű anyagi támogatást, és megjelenési lehetőséget a program zárókiállításán.

A „Kortárs Képzőművészekért” díj a pályázók általános munkásságának értékelésével keresi a jelentkezők közül a legtehetségesebbet, míg a Porsche Centrum Budapest „Úton egy zöldebb világ felé” elnevezésű díja a környezetvédelem, környezettudatosság és fenntarthatóság témához kapcsolódóan díjazza a legjobb pályaművet. A Hallgatói különdíj célja pedig, hogy a még hallgatói státuszban lévő művészek számára biztosítson lehetőséget a megmérettetésre.

A program nagykövete Veiszer Alinda műsorvezető és Ott Anna, kulturális menedzser.

Fotó: Youngart

#palyazat #muveszet #karrier

H I R D E T É S