mérgező, kolléga, munka, munkahely
Fotó: Freepik

Az 5 legmérgezőbb kolléga az irodában

blank
blank

H I R D E T É S

Folyton kétes megjegyzéseket tesz? Mindig tudja, hogy ki éppen kivel kavar? Viccnek titulálja a sértést? Összegyűjtöttük a legidegesítőbb, legmérgezőbb kollégákat.

Minden munkahelyen vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus kollégák, de akadnak olyanok is, akik sajnos negatív értelemben tűnnek ki a többiek közül. Őket szedtük most össze.

1. A mikromenedzser

A mikromenedzser hírhedt irányításmániás. Lehet, hogy nem feltétlenül a főnököd, és az is lehet, hogy csak egy kíváncsi munkatársad. A mikromenedzsernek gyakran szüksége van arra, hogy mások felett is érvényesítsék az akaratukat, vagy ráerőltessék a véleményüket a többiekre, ez mérgező légkört eredményez.

2. A pletykafészek

A pletykafészek az irodában minden információ ősforrása, beleértve a magánjellegűeket is. Gyorsabban tudja, hogy ki kivel kavar, hova megy nyaralni, mint a Google. Mindenkiről gyakorlatilag mindent tud, és ami a legrosszabb, hogy ezt lelkesen tovább is adja. Gyakran tesz megjegyzéseket mások helytelen viselkedésére, de a sajátja szerinte teljesen rendben van.

3. Az irodai zsarnok

Ha azt hitted, hogy a pletykafészek a legrosszabb kolléga, akkor még nem találkoztál a zsarnokkal. Legyen szó rosszindulatú pletykák terjesztéséről vagy a munkatársak fenyegetéséről, az irodai zsarnok az, aki pokollá teszi áldozatai számára a munkát. Ők lehetnek azok is, akik feszültséget szítanak a kollégák között. A zsarnokok célja, hogy a másik ember igazán kicsinek, jelentéktelennek érezze magát, ha megadjuk nekik ezt az elégtételt, azzal csak megerősítjük a mérgező viselkedésüket.

4. Aki nem ismeri a nemet

Ez a fajta mérgező munkatárs nem érti, mit jelent a beleegyezés, vagy hogyan kell tiszteletben tartani a személyes határokat. Fizikai távolságot tartani tőlük még szakmai környezetben sem könnyű. Az ilyen kolléga zaklatása sokféle formát ölthet – szexuális célzásokkal átszőtt megjegyzésektől a diszkriminatív jellegű beszólásokig. Ha valaki nem érti a szerinte csak ártatlan viccet, akkor rögtön ráfogja az illetőre, hogy túl érzékeny.

5. Passzív-agresszív

Ez a személy az árnyékvetés mestere. A támadása kezdődhet egy aprócska gúnyos megjegyzésként, ami rövid időn belül totális hidegháborúvá fajulhat. Ez rendkívül megnehezítheti amindenki számára a munkavégzést. A passzív-agresszív mérgező munkatársak kedvesen viselkedhetnek veled szemben, de a hátad mögött rád beszélnek.

Forrás
Fotó: Freepik

H I R D E T É S