blank

Új gazdáját keresi több kávézó és étterem Budapesten – elemzők nyártól várják a fellendülést

blank
blank

H I R D E T É S

Iskolai büféket, kávézókat, sörözőket kínálnak eladásra és bérlésre a fővárosban. A pandémia idején tönkrement vállalkozások sorra keresik új működtetőiket.

5 és 135 millió forint közötti skálán mozog az eladásra kínálat ingatlanok ára. A vendéglátóhelyek azért zártak be, mert a koronavírushoz kapcsolódó korlátozó intézkedések miatt ellehetetlenültek, a házhoz szállításból származó bevétel nem volt elegendő a működési költségekhez.

A Takarékbank várakozásai alapján idén, a második negyedévben már némileg élénkülhet a vendéglátás forgalma. Teljes nyitás azonban csak és kizárólag a társadalom kritikus szintű, legalább 60 százalékos átoltottsága esetén lehetséges, így remélhetőleg a nyári hónapokban már érdemi fellendülésre lehet számítani. – vélik az elemzők.

Amennyiben az átoltottságot nemzetközi szinten is sikerül elérni, a nemzetközi turizmus is gyorsan magára találhat, tekintve az óriási kielégítetlen igényeket, így az további lendületet adhat a vendéglátásnak is. A vendáglátás és a turizmus újraindítása a kritikus szintű átoltottság előtt is lehetséges, a tervezett oltásigazolások alkalmazásával, amellyel a beoltottak már igénybe vehetnék a vendéglátási szolgáltatásokat – hívják fel a figyelmet az elemzők.

A Takarékbank adatai alapján csaknem felére zuhant a vendéglátóhelyek forgalma 2020 utolsó két hónapjában a járvány második hulláma ellen hozott korlátozó intézkedések hatására. Novemberben 48,6 százalékkal csökkent a vendéglátóhelyek forgalmának volumene, árbevételük pedig 45,4 százalékkal zuhant, az előzetes adatok szerint decemberben hasonló mértékű, 45,3 százalékos volt az árbevétel csökkenése a pénztárgépek adatai alapján.

Forrás: MTI

#vendeglatas #turizmus #pandemia #oltas

H I R D E T É S