blank

10 ezer fiatalt juttathat álláshoz a munkahelyteremtő program

blank
blank

H I R D E T É S

Eddig összesen 19 ezer munkavállaló, köztük több mint 10 ezer 25 év alatti regisztrált álláskereső elhelyezkedéséhez igényeltek segítséget cégek a Vállalkozások munkaerő támogatása programban.

Június elsejétől még szélesebb kör számára elérhető a támogatás, amely a fiatal álláskeresők mellett már minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső foglalkoztatása után igényelhető. A tavaly októberben elindított programhoz majdnem minden második kérelem nyáron érkezett be, júniusban és júliusban 5 milliárd forint támogatást igényeltek a munkaadók.

A Vállalkozások munkaerő támogatásának mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet. A foglalkoztatók a korábbi öt hónap helyett fél évig kaphatják az összesen így akár 600 ezer forintot elérő támogatást.

A támogatásra folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és a dokumentáció itt érhető el.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#munkahelyteremtes #tamogatas #palyazat

H I R D E T É S