blank

100 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások

blank
blank

H I R D E T É S

A 100 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett Magyar Multi Programban 100 millió forinttól 2,5 milliárd forintig terjedő támogatást igényelhetnek a vállalkozások, előreláthatóan 35-50 százalék közötti támogatás mellett.

A felhívás a kiemelkedő teljesítményű, élvonalbeli technológiai megoldások bevezetésére, illetve bővítésére vállalkozó, innovatív kis- és középvállalkozások átfogó fejlesztéseit támogatja.

A technológiai és infrastrukturális beruházások támogatása mellett lehetőséget biztosít szakértői szolgáltatások igénybevételére műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés, szellemi tulajdoni oltalomszerzés, marketing, márka- és arculatépítés, stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás, valamint szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés területén.

“A felhívásra azon vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek tartós fejlődése komplex fejlesztési támogatás biztosításával segíthető elő, illetve az olyan, gyorsan növekvő cégek, amelyek a támogatás révén tovább erősödhetnek, és így a nemzetközi piacokon is érvényesülni tudnak.” – áll a mai kormányközleményben.

Kérelmet nyújthatnak be a nemzetközi értékláncokban résztvevő vállalkozások, illetve azok a cégek is, amelyek nemzetközi piacra termelnek, és már most is jelentős export-árbevétellel rendelkeznek.

A pályázati folyamatot megelőzi az úgynevezett előminősítés, ahol szakértői testület vizsgálja meg a vállalkozás teljesítményét, fejlesztési tervét. Az előminősítést az IFKA NKft. végzi, a tanúsítványok birtokában a kérelmeket 2021. október 11. és 2022. szeptember 1. között lehet benyújtani.

Fotó : Envato

#palyazat #kkv #technologia #export

H I R D E T É S