blank

Óriási beruházás – 180 új munkahely Makláron

blank
blank

H I R D E T É S

Tovább fejleszti maklári üzemét a Bosch Automotive Steering Kft.; az 52,5 milliárd forintba kerülő három beruházásnak köszönhetően 180 új munkahely jön létre. A beruházások felölelik a Bosch teljes működési struktúráját a kutatás-fejlesztéstől a termelésig; az újgenerációs elektromos kormányművek gyártása is Maklárra kerül.

Michael Zink, a cég műszaki ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a három, a cég jövőjét meghatározó beruházás egyszerre erősíti a vállalat jelenlétét Magyarországon és járul hozzá szerepének megerősítéséhez a járműiparban. Évente 3 millió kormányrendszert szállítanak több mint 100 járműgyártónak, személygépjárművek és tehergépjárművek számára egyaránt, ezekkel a beruházásokkal pedig megduplázzák a gyártási volument a következő öt évben. A beruházások szerinte a jövő autóiparának kiszolgálására készítik fel Maklárt, hozzájárulva a hosszú távon stabil és biztonságos munkahelyekhez.

A Bosch az egyik legnagyobb Magyarországon működő vállalat, 15,5 ezer embernek ad munkát az ország több helyszínén. A maklári gyárban 2015 májusában elindult az elektromos kormányművekhez készülő fogaslécek és kormányanyák sorozatgyártása. Mostanra a két telephelyről évi többmillió kormánymű kerül ki, ezek többsége a legkorszerűbb, környezetbarát EPS típus.

Fotó: boschmediaservice.hu

Forrás: MTI

#autoipar #innovacio #beruhazas #munkahelyteremtes

H I R D E T É S