blank

34 százalékos minimálbér-emelést követel a legnagyobb szakszervezet

blank
blank

H I R D E T É S

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint 34 % a lemaradásunk a legkisebb szlovák bérhez képest, ráadásul a magyar dolgozók kevésbé részesültek a járvány előtti fellendülésből, mint a Szlovákiában élők. A minimálbér Romániát kivéve a környező uniós országokban mindenütt magasabb, mint Magyarországon.

Mint ismert: a most lezárult nemzeti konzultáció alapján 90% feletti a támogatottsága a 200 ezres minimálbérnek, ami szeptember 14-én a központi témája lesz a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának következő ülésének.

Rolak Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint : a minimálbér 200 ezer forintra történő emelése egy lépésben meg fog valósulni és szerinte arról kell már csak egyeztetni, hogy a kormány milyen adócsökkentésekkel tud segíteni a vállalkozásoknak, hogy ez meg tudjon történni.

Az MSZSZ vezetője viszont az RTL Klub Híradójának elmondta: nem elfogadható a tervezett emelés, már jövőre 220-225 ezer forintnak kellene lennie a magyar minimálbérnek, a garantált bérminimumnak pedig 270-275 ezer forint környékére kellene emelkednie.

Fotó: Envato

#minimalber #beremeles #szakszervezet #mszsz

H I R D E T É S