blank

„3G-szabályok” lépnek életbe holnaptól Ausztriában

blank
blank

A rövidítés a getestet, genesen, geimpft; vagyis a tesztelt, gyógyult, oltott hármasát jelöli. Az tudja majd újra szabadon használni a vendéglátás és a szállások szolgáltatásait, aki a három közül valamely kategóriába esik, és ezt bizonyítani is tudja.

A teszteltek vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigénteszttel igazolhatják magukat. De megengedett az önellenőrzés is, amelyet 24 órán át hivatalos adatfeldolgozó rendszerben rögzítenek. Az önellenőrzés a helyszínen is felajánlható, de ez csak magára a látogatásra érvényes.

Akik az elmúlt 6 hónapban túlestek a fertőzésen, ezt 3 hónapnál nem régebbi antigénteszttel, esetleg a karanténról szóló értesítésükkel tudják bizonyítani.

A beoltottak pedig sárga oltási igazolvánnyal, egyes szövetségi államokban oltási kártyával tudnak étterembe vagy szállodába menni. Az oltási igazolás az első oltást követő 22. naptól, legfeljebb három hónapig érvényes. A teljes védőoltást-  vagyis az adott vakcina összes szükséges dózisának beadását – követően az oltási bizonyítvány az első oltástól számítva összesen kilenc hónapig érvényes.

Az Egészségügyi Minisztérium által kiadott, részletes szabályozás IDE KATTINTVA érhető el német nyelven.

Forrás: https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/politik/oesterreich/2104578-Die-3G-Regeln-ab-19.-Mai.html

#jarvany #ujranyitas #ausztria #vendeglatas #szallodaipar