blank

400 milliós lakás oltásért

blank
blank

H I R D E T É S

Egy hongkongi ingatlanfejlesztő vállalat egy 1,4 millió dollár értékű lakást sorsol ki azok között, akik beadatják a koronavírus elleni vakcinát. Ne gondolja senki, hogy hatalmas ingatlanról van szó – a világ egyik legnagyobb városa ugyanis a világ egyik legdrágább „lakáspiaca” is egyben.

A világ államaiban különböző módszerekkel ösztönzik a lakosokat, hogy adassák be a vakcinát. Van, ahol csak sört osztogatnak, máshol viszont egymillió dollárt sorsolnak ki a polgárok között. Hongkong ennél is tovább ment. A Sino Group ingatlanfejlesztő céghez tartozó jótékonysági alapítvány egy komplett lakást ajánlott fel az oltakozóknak.

A sorsolás szeptember elején lesz. Azok a hongkongi lakosok jelentkezhetnek a játékba, akik elmúltak 18 évesek, és már megkapták a vakcina mindkét dózisát. A haszon.hu értesülései szerint rengeteg Pfizer-BioNTech vakcina maradt a hongkongi kormány nyakán, amelyek szavatossága hamarosan lejár. A rendelkezésre álló vakcinák ellenére a lakosság csupán 13,4 százaléka élvez teljes védettséget a vírus ellen. A kormány a helyi vállalatok segítségével próbálja meggyőzni a hezitáló polgárokat, hogy oltassák be magukat. A jótékonysági alapítvány nyereményjátékában egy nagyjából 42 négyzetméteres, egyszobás ingatlant sorsolnak ki a résztvevők között, melynek értéke 1,4 millió dollár vagyis 399 millió forint.

Hongkong immáron tizedik éve birtokolja a „világ legdrágább lakáspiaca” címet. Csaknem negyedmillióan élnek átlagosan 2 négyzetméteres alapterületű, koporsóházaknak nevezett „ingatlanokban”, így érthető, hogy egy 40 négyzetméteres ingatlanért több százmillió forintot elkérjen a tulajdonos.

A pandémia és a 2019 óta tartó tüntetések ellenére nemhogy csökkentek, hanem emelkedtek az ingatlanárak. A sorsolást szervező vállalat tulajdonában lévő ingatlanközpont lakásárai  például 30 százalékkal drágultak az elmúlt 3 évben. A vállalat arra számít, hogy rengetegen vállalják az oltást egy jobb élet reményében. Viszonyításképp, az említett ingatlanközpontban egy 70 négyzetméteres lakás 2,7 millió dollárba (769,5 millió forint), míg egy 90 négyzetméteres lakás 3,7 millió dollárba (1 milliárd forint) kerül. Persze a panoráma garantált, ezek többnyire az 50. emelet környékén találhatók.

#oltas #hongkong #ingatlanpiac

H I R D E T É S