blank

A delta variáns miatt már B-tervvel is készülünk az út előtt

blank
blank

H I R D E T É S

Idén nyáron megváltoztak a turisták nyaralás szervezési szokásai. Már nem is egy, hanem két útvonalat is megterveznek, ha a koronavírus delta variánsa közbeszólna – elemezte a The Wall Street Journal cikkét a Világgazdaság.

A turisták B-tervet állítanak fel arra az eshetőségre, ha a vírus miatt tarthatatlanná válna a helyzet a kiválasztott nyaraló övezetben, de emellett sokan már egy menekülő útvonalat is megterveznek maguknak.

A turisztikai szakemberek azt is megfigyelték, hogy a kockázatvállalás egyénenként különbözik, vannak, akik a legapróbb kétséget sem viselik el, és azonnal lemondják a teljes utat, másokat nem befolyásolnak a rossz hírek sem, és maradéktalanul megvalósítják a tervezett nyaralást.

Sokan attól félnek, hogy pozitív lesz a koronavírus tesztjük, és egy másik országban ragadnak karanténban, a betegségről már nem is beszélve. A legtöbben nem is maguk, hanem a velük tartó család és a barátok egészsége miatt aggódnak, de vannak olyanok is, akik etikátlannak tartják, hogy olyan országba utazzanak, ahol korlátozott a vakcinákhoz való hozzáférés, ráadásul a fertőzés is nagyobb eséllyel terjed.

Egy San Diego-i székhelyű nemzetközi utazási arról számolt be a portálnak, hogy a turisták 70 százaléka ütemezte át az utazását, míg 30 százalék az elhalasztás mellett döntött, ők inkább kivárnák, hogyan alakul a járványhelyzet.

Fotó: Envato

#nyaralas #turizmus #deltavarians #jarvany

H I R D E T É S