blank
Male police officer in green uniform checking vehicle on the road.

A delta variáns terjedése miatt szigorodnak a szabályok a szlovák határon

blank
blank

Hétfőtől lezárnak néhány határátkelőt a szlovák–magyar határon. Ezek a magyar oldalon a következők: Ipolytarnóc, Cered, Aggtelek, Hollóháza, Sátoraljaújhely és Pácin.

A szlovák külügyi tárca arra is felhívja a figyelmet, hogy hétfő este 7 órától fokozott egészségügyi és biztonsági ellenőrzést tartanak az osszes határátkelőn.

Kozben a héten már minden külföldről hazatérő szlovák állampolgárnak regisztrálnia kell az eHranica-rendszerbe. Ez azokra is vonatkozik, akik csak bevásárolni mentek át a határ túloldalára – írja az Új Szó. A kötelezettség azokat is érinti, akik megkapták az oltást. Ennek betartását a rendőrség ellenőrzi a határon.

Az új utazási szabályok július 9-én lépnek életbe, a delta variáns terjedése miatt . Az országokat már nem fogják az ottani járványhelyzet alapján többféle kategóriába sorolni, csak az lesz mérvadó, hogy a hazatérő személy be van-e oltva vagy sem. Aki be van oltva, annak nem kell karanténba vonulnia, a többieknek igen, és leghamarabb öt nap elteltével végeztethetnek PCR- tesztet. A regisztráció azonban mindenkire kötelező lesz.

#utazas #jarvany #szlovakia