A fiatalokat viselte meg legjobban a bezártság

H I R D E T É S

A 18-24 évesek két és félszer nagyobb valószínűséggel nem álltak vissza a munkába, és maradtak szabadságon, mint bármelyik más korcsoport, hiába nyitott közben újra a gazdaság és így a munkahelyek is.

A 18-24 évesek 27 százaléka amiatt aggódott, hogy mentális egészsége miatt nem talál munkát a következő hónapokban, míg a 35-54 éves korosztályban csak 20 százalékos volt ez az arány,az 55-64 évesek között az arány pedig még alacsonyabb, 10 százalékos. Szakértők szerint nem szabad alábecsülni a fiatalok problémáit, hiszen a covidot követő gazdasági válság még az azóta elindult fellendülés ellenére is súlyos hatással van rájuk: mentális egészségükre és karrierkilátásaikra egyaránt.

Nagy-Britanniában a kormány hivatalos szabadságprogrammal támogatta a fiatalokat a koronavírus alatt, így sokan ahelyett, hogy beléptek volna a munkaerőpiacra, inkább továbbra is a szüleiknél laktak a járvány alatt. A statisztikák szerint egyébként éppen ezért kétharmadrészben a 25 év alattiaknak tulajdonítható a foglalkoztatás covid alatti csökkenése.

Az IFS (Institute for Fiscal Studies) szerint nem meglepő, hogy a fiatalok sokkal pesszimistábbak a pénzügyi közeljövőjüket tekintve, mivel hamarosan véget ér a szabadságprogram, és a szülőkkel való együttélés sem fenntartható – vagy épp vágyott – lehetőség számukra hosszabb táv

#jarvany #munkavallalas

H I R D E T É S