blank

A gazdaság igényeit követi a bővített szakképesítési rendszer Szerbiában

blank
blank

H I R D E T É S

Mintegy 4000 új szakképesítés kerül be a szerb országos keretrendszerbe annak a projektnek köszönhetően, amit az Európai Unió támogatott az elmúlt két évben, és amelynek köszönhetően jobb kapcsolat jött létre az oktatás és a munkaerőpiac között.

A szerb oktatási minisztérium államtitkára a kétéves projekt tegnapi zárókonferenciáján elmondta, hogy egy új portál és nyilvántartás jött létre – az új rendszer egyik oldalról a gazdaság igényeit követi, a másik oldalról pedig az oktatásét. Ezzel a rendszerrel a fiatalok megtalálhatják a maguk számára megfelelő képesítést, illetve a képesítésükhöz megfelelő munkalehetőséget is. Nem okoz majd többé akadályt az országon belüli és a külföldi munkavállalás, mindenki találhat majd magának megfelelő munkát.

A képesítési keretrendszerbe való besorolás alapján meghatározott standardok határozzák meg, hogy milyen jellegű tudás megszerzésére van szükség egy-egy szakképesítés elnyeréséhez, illetve milyen korábban megszerzett tudásra és képességekre. A rendszer a felnőttoktatás számára is számos lehetőséget kínál, illetve a szerbiai oktatási rendszer és más európai országok oktatási rendszere között is kapcsolat jött létre – írja a Tanjug hírügynökség.

Fotó: Envato

#szakképzes #tovabbképzés #felnottoktatas #szerb

H I R D E T É S