blank

Maradjon a maszk ?

blank
blank

H I R D E T É S

Németországban a lakosság több mint 40 százaléka a koronavírus-világjárvány után is viselne szájat és orrot takaró maszkot, hogy megelőzzön fertőzéseket – mutatta ki egy szerdán ismertetett felmérés.

 Az Augsburger Allgemeine című lap a felmérést ismertetve kiemelte, hogy sok ázsiai országban már jóval a koronavírus megjelenése előtt a mindennapok része volt a maszkviselés, és a világjárvány révén Németországban is meggyökeresedhet. Ezt jelzi a Civey közvélemény-kutató társaság felmérése, miszerint a német lakosság legnagyobb csoportja, 44,7 százaléka a pandémia után is viselne maszkot, például influenzajárvány idején. A lakosság 41,9 százaléka végleg szakítana a maszkviseléssel. A bizonytalanok aránya 13,4 százalék – mutatta ki a felmérés.

Az Augsburger Allgemeine összeállítása szerint a vírus terjedésének lassítását szolgáló fertőzéshigiéniai szabályok – maszkviselés, társas távolságtartás, gyakori kézmosás és szellőztetés – egy sor további vírus terjedését is megakadályozták Németországban. Így például az influenzajárvány 2020-2021-es szezonja jóformán elmaradt, az ugyancsak cseppfertőzéssel terjedő norovírust pedig harmadannyi ember szervezetében mutatták ki tavaly, mint a koronavírus-világjárvány előtti utolsó évben, 2019-ben.

A maszkviselést főleg az idősek tennék napi rutinná: a 65 feletti megkérdezettek 54,1 százaléka mondta azt, hogy a világjárvány után is visel majd maszkot egészsége védelméért. A maszkviselést leginkább elutasító csoport a fiatal felnőtteké: a 18-29 éves korosztály tagjainak 50,5 százaléka a koronavírus-fertőzés veszélyének elmúltával végleg letenné a maszkot.

Forrás MTI

#jarvany #vedekezes #nemetorszag #felmeres

H I R D E T É S