blank

A kkv-kat erősíti a kormány új stratégiája

blank
blank

H I R D E T É S

A Nemzeti intelligens szakosodási stratégia kiemelt figyelmet fordít a kis- és középvállalkozások megerősítésére, termelékenységük javítására, ezért a magyar munkavállalók több mint kétharmadát foglalkoztató kkv-k stabil működését célzottan támogatja a program.

A 2021-2027 fejlesztési időszakra érvényes stratégia feltérképezi a nemzeti és regionális erősségeket, meghatározza a rájuk alapozható szakosodási irányokat. A stratégiában az érdekelt szereplők széleskörű bevonásával beazonosított nyolc kiemelt terület jelenik meg: a mezőgazdaság-élelmiszeripar, az egészség, a gazdaság digitalizációja, a kreatív ipar, az erőforrás-hatékony gazdaság erősítése, az energia és klíma, a szolgáltatások és az élvonalbeli technológiák fejlesztése.

A kutatási és innovációs teljesítmény növelésén túl az S3 fontos eszköz a következő időszak kihívásainak hatékony kezelésében, legyen szó az ipari digitalizációról, a regionális gazdaságok fejlesztéséről, vagy akár a KFI együttműködések megerősítéséről” – hangsúlyozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Hozzátette, az egyetemi tudásközpontokra épülő Területi Innovációs Platformok országos hálózata kulcsfontosságú lesz a stratégiai célkitűzések hosszú távú és hatékony megvalósításában.

A Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia végleges változata itt érhető el.

Fotó: Envato

Forrás: nkfih.gov.hu

#kkv #strategia #fejlesztes #technologia

H I R D E T É S