blank

A kockázatos területek közé sorolta Spanyolországot és Ciprust a német kormány

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus-járvány erősödése miatt Németország a járványügyileg kockázatos területek közé sorolta Spanyolországot, a nyári turizmus első számú célpontját.

Az új besorolás révén vasárnaptól szigorított járványvédelmi szabályokat kell követniük a Spanyolországból Németországba utazóknak. Így az érkezést előre be kell jelenteni a kormány digitális beutazási nyilvántartási rendszerében, és a határ átlépése után egyenesen házi karanténba kell vonulni tíz napra.

Mentesül a karanténkötelezettségtől az, aki teljes oltással rendelkezik, igazoltan átesett a fertőzésen vagy regisztrálja friss negatív vírusteszt leletét a beutazási nyilvántartásban.

Spanyolország a német nyaralóturizmus első számú célpontja. A koronavírus-világjárvány előtti utolsó évben, 2019-ben több mint 11 millió német látogatott el a dél-európai országba. A leginkább kedvelt vidékek a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek.

A három fokozatból álló német rendszer második fokozata az úgynevezett magas fertőzöttségű terület. Ebbe a kategóriába azok az országok vagy régiók tartoznak, amelyekben 200 felett van a hétnapi fertőzésgyakoriság. Ma ezt a besorolást kapta egy másik népszerű nyári idegenforgalmi célpont: Ciprus.

Forrás: MTI

#jarvany #utazas #spanyolorszag #ciprus #nemetorszag

H I R D E T É S