blank

A külföldi turistákat is ingyen oltják Horvátországban

blank
blank

H I R D E T É S

Akár az első, de akár a harmadik oltást is megkaphatják a Horvátországban nyaraló magyar turisták, miután Andrej Plenkovic bejelentette: betegbiztosítás nélkül is mindenki számára – ingyen – biztosítják az oltást.

“Van annyi oltóanyagunk, hogy másoknak is jut, mindenkit beoltunk, aki szeretné, ez lesz a mi hozzájárulásunk a globális erőfeszítésekhez, hogy leküzdjük a világjárványt” indokolta döntést a horvát kormányfő.

Horvatország egyébként a Szputnyik és a Sinopharma vakcinákkal történt oltást is elfogadja, a védőoltás megszerzését igazoló igazolványokat, papír alapú dokumentumokat nem szükséges horvát vagy angol nyelvre lefordíttatni. Oltás hiányában 72 óránál nem regebbi negatív PCR-, vagy 48 órán belül elvégzett elvégzett antigén gyorsteszt szükséges a beutazáshoz.

Közben az ORFK felhívta a Horvátországba indulok figyelmét arra, hogy a határon váló gyorsabb átjutás erdekeben töltsék ki a https://entercroatia.mup.hr/ oldalon tálalható regisztrációs lapot, a vsszaigazolásáról szóló dokumentumot nyomtassák ki és jól láthatóan helyezzék el a szélvédő mögött, ezzel is segítve a rendőrök munkáját.

Ha a határforgalmi helyzet szükségessé teszi, a két ország rendőrei a határ két oldalán lehetővé teszik, hogy a regisztráltak külön forgalmi sávokban vagy külön kijelölt kapukon léphessék át a határt.

Fotó, forrás: MTI

#horvatorszag #oltas #nyaralas

H I R D E T É S