blank

A legkisebb vállalkozásokat segíti a Széchenyi Mikrohitel GO!

blank
blank

H I R D E T É S

A Széchenyi Kártya Programot működtető Kavosz Zrt kifejezetten a mikrovállalkozások igényeire szabta a mikrohitelt, amelyet széles beruházási célra lehet fordítani – a legfeljebb 9 alkalmazottal dolgozó vállalkozások maximum 50 millió forintot vehetnek fel akár 10 éves futamidőre, évi fix 0,5 százalékos kamattal.

A vállalkozói visszajelzések alapján az látszik, hogy a mikrovállalkozások a bankoktól nehezen kapnak beruházási hitelt, ezért kell biztosítani számukra az igényeikhez leginkább illeszkedő, gyorsan és könnyen felvehető, jól hasznosuló forrást, amely már csütörtöktől igényelhető – emelte ki a Kavosz vezérigazgatója.

A terméket nem a bankokon, hanem a programhoz csatlakozó pénzügyi vállalkozásokon keresztül fogják forgalmazni, a hitelhez 10 százalék önrész is kell – újdonság, hogy akár kezdő vállalkozás is igényelheti, valamint 2 év türelmi időt is lehet kérni. A hitelt folyósító pénzügyi vállalkozás a futamidő elején egyszeri 1 százalékos szerződéskötési díjat kérhet. A Kavosz honlapjáról is lehet kezdeményezni a hitelkérelem benyújtását, de hitelt felvevő beazonosításához személyes megjelenésre is szükség lesz.

A nyár közepétől öt új hitelterméket indítottak útjára Széchenyi Kártya Program GO! néven, amelyet az elmúlt három hónapban 3400-nál több vállalkozás vett igénybe mintegy 91 milliárd forint értékben.

Magyarországon mintegy 800 ezer mikrovállalkozás működik, a hazai vállalkozások 94 százalékát teszik ki és 1,1 millió embernek adnak munkát.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#hitel #mikrovallalkozas #szechenyiprogram

H I R D E T É S