blank
Beautiful young parents, their cute little daughter and son are using a tablet and smiling, sitting on sofa at home

A magyarok szerint a környezeti problémákat is megoldhatja a gyermekvállalás

blank
blank

H I R D E T É S

A magyar emberek a gyermekekben látják a jövőt, és úgy gondolják, hogy a környezetvédelmi problémákat is megoldhatja a gyermekvállalás – közölte  a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) a saját felmérésének megállapításait vasárnap, a népesedési világnapon.

A kutatási adatok alapján a társadalom elöregedését 82 százalék, a bizonytalan párkapcsolatokat 81 százalék, a kevés gyermeket 78 százalék, a kései gyermekvállalást 68 százalék nevezte problémának.

 A közlemény kitért a környezetvédelem és a gyermekvállalás viszonyára is, amiről a KINCS az Európai Nagycsaládos Szövetséggel készített közös kutatást. A válaszok szerint a legalább három gyermeket nevelő európai családok 91 százalékát, míg a magyar családok 94 százalékát foglalkoztatja a környezetvédelem, és mindkettejüknél 80 százalék fölötti azok aránya, akik a gyermekük jövője miatt tekintik ezt fontosnak.

A felmérés szerint a gyermeket nevelők a környezet védelméhez felelősségteljesen viszonyulnak, amit az is bizonyít, hogy a nagycsaládosok több mint 90 százaléka szelektíven gyűjti a szemetet.   

Az ELFAC és a KINCS online felmérése 2021 tavaszán készült a nagycsaládosok körében. A válaszolók összesen több mint 3 ezer kérdőívet küldtek Észtországból, Horvátországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Magyarországról, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Romániából, Spanyolországból.

#felmeres #csalad #fenntarthatosag

H I R D E T É S