blank

A munkaerőhiány miatt újra nyit Új-Zéland

blank
blank

H I R D E T É S

A szigetország a járvány megfékezése érdekében 2020 márciusától óta gyakorlatilag teljesen lezárta határait a külföldiek előtt, de Jacinda Ardern miniszterelnöke várhatóan még a héten bejelenti az ország újbóli megnyitásának terveit.

Súlyos munkaerőhiányban szenved a tejipar, a kertészet, a szolgáltatások, az egészségügy és a közszféra – az ezekben a szektorokban dolgozók külön felszólították a kormányt a határok megnyitására.

A miniszterelnök hétfői bejelentésében elmondta: „a belépési szabályok módosítását fokozatosan, a kockázatok alapján kell mérlegelni, nehogy az eddigi sikeres járványkezelés eredményei kárba vesszenek

A The Guardian szerint Új-Zélandon a legkritikusabb helyzetben az egészségügy van: körülbelül 1500 kórházi szülész szakorvos hiányzik a rendszerből, amit csak súlyosbítani fog, hogy ebben a hónapban több mint 30 ezer ápoló sztrájkol.

A múlt héten egyébként már lépett a kormány: a szamoai, tongai és vanuatui mezőgazdasági idénymunkások már karanténmentes utazhatnak az országba.

Fotó: Wikimedia / Gruyere

#ujranyitas #uj-zeland #munkaerohiany

H I R D E T É S