reálbér
Női kézben egy bankkártya, az ölében egy laptop

A nettó bérek emelkedését várják jövőre az elemzők

blank
blank

H I R D E T É S

Hamarosan visszatérhet a korábbi tíz százalék fölötti reálkereset-növekedés. Akár 60 százalékkal is emelkedhetnek jövő év elején a nettó keresetek, ha februárban megkapják a rendőrök a hathavi bónuszt, és a családoknak járó adó-visszatérítés azzal egy időben megérkezik.

 Jelentősen elválhat egymástól a nettó és a bruttó bérek növekedési üteme: az adó-visszatérítés és a 25 év alattiak szja-kedvezménye miatt a nettó bérkiáramlásban hatalmas ugrás várható. – írja a VG.

Emellett a minimálbér és a garantált bérminimum – várhatóan – 19 százalékos emelésének köszönhetően a bérdinamika is tovább erősödhet, az idei 9-9,5 százalék után 2022-ben ismét 13-14 százalék fölött növekedhetnek a bruttó keresetek.

Elemzések szerint a jövedelmi transzferek hatására idén és jövőre is 8 százalékkal emelkedhet a bruttó hazai termék.

Elemzők szerint a következő hónapokban visszapattan a 8,5-9 százalékos tartományba a bérnövekedési ütem. Idén 4 százalék körüli reálbér-emelkedésre lehet számítani. Ez jövőre tovább emelkedhet, miután az orvosok bérrendezésének következő üteme mellett szintén január elsején jön az ápolói keresetek utolsó, 30 százalékos emelése.

Forrás: vg.hu

Fotó: Envato

#ber #beremeles #ado #szja #penzugy

H I R D E T É S