blank

A tapasztalattal nő a fizetés. Keresetek az építőiparban

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány első hulláma az építőiparban is elbocsátásokhoz, pozíciók összevonásához vezetett éppen emiatt a megmaradó munkavállalók terhelése is megnőtt. A bizonytalan helyzet miatt viszont a bérek nem nőttek, és felértékelődtek a nagyobb, stabil építőipari cégek a dolgozók szemében.

A Hays személyzeti tanácsadó az ügyfeleitől kapott megbízásai alapján állította össze a fizetési listát melyet a HRPortal közölt.

Eszerint a legkevesebbet az építészeti és szerkezeti, elektronikai tervezést előkészítő szakemberek illetve a művezetők keresnek. Az ő fizetésük bruttó 430 ezer illetve 400 ezer forintról indul, és 450-500 ezer forint között helyezkedik el. A tervezők körében a tapasztalat számít, ahogy az évek száma nő, az 100-100 ezer forint pluszt jelenthet. 1-3 év tapasztalattal a tervező mérnökök körében az átlagfizetés 550 ezer forint bruttó, 3-5 év tapasztalattal 650 ezer, míg egy vezető tervező 5-8 évvel a háta mögött már 800 ezer forint bruttót keres általában.

Az építésvezetők 600 ezer forinttól felfelé keresnek, de a ranglétra tetején, akár 1,1 millió forint is lehet a havi bruttó fizetés. A projektmenedzserek esetén az utóbbi az átlagos összeg, 900 ezer és 1,5 millió forint között keresnek.

A létesítmény- és ingatlan üzemeltetés területe szintén számos munkakört fed le. Egy menedzser 700 ezer és 1,3 millió között keres, míg egy ingatlankezelő menedzser  800 ezer és 1,2 millió közötti fizetést kap. Az üzemeltetési vezetők fizetése akár 2,3 millióig, míg egy ingatlankezelési vezetőé 1,8 millióig is felmehet.

Fotó: Envato

#epitoipar #fizetes

H I R D E T É S