blank

A törvények miatt csődközelbe kerülhet a Lufthansa?

blank
blank

H I R D E T É S

Nemzetközi utasforgalma ellehetetlenülésétől tart a Lufthansa, a német törvények szerint ugyanis nem írhatja elő a személyzete tagjainak, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen – sőt még azt sem kérdezheti meg tőlük, hogy be vannak-e oltva.

A légitársaság különösen amiatt aggódik, hogy mi lesz, ha nemsokára újra lehet járatokat indítani az Egyesült Államokba, de csak beoltott személyzettel. Ez munkaerőhiányhoz vezetne a vállalatnál, pedig ezen az útvonalon óriási verseny folyik a piaci részesedésekért – írja a Turizmus.com

A szakszervezet szerint azért nehéz a helyzet, mert az egyik oldalon garantálni kell az adatok és az alkalmazottak személyiségi jogainak a védelmét, a másik oldalon viszont az egészség biztosítása és az üzemelés fenntartása a tét. A Lufthansa szóvivője szerint beoltott személyzet nélkül a nemzetközi járatok üzemeltetése a jövőben elképzelhetetlen lesz, mivel egyre több állam kér oltási igazolást a pilótáktól és a légiutas-kísérőktől is. Ezért a légitársaság minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy elérje a személyzet lehetőleg teljes körű átoltottságát.

Bennfentesek szerint a Lufthansa személyzetének túlnyomó része készen állna arra, hogy közölje az oltottsági státuszát a munkaadóval. Azonban olyanok is vannak, akik ezt élesen elutasítják. Ami viszont egyértelmű az álláspont a légitársaságnál: a kora őszi időszakban sem az utasok, sem a földi személyzet számára nem fogják előírni a kötelező oltásigazolást.

Fotó. Wikimedia

#oltas #lufthansa #munkaerohiany

H I R D E T É S