blank

A vulkánok energiáját használná Salvador a bitcoin bányászatához

blank
blank

H I R D E T É S

Az ország vezetője Twitteren keresztül közölte, hogy arra utasította az állami tulajdonban lévő geotermikus energiatermelő vállalatot, hogy készítsenek terveket a bitcoin vulkáni eredetű geotermikus energiával történő bányászata kapcsán.

Kedden éjfélkor egyébként Salvador kongresszusa jóváhagyta Nayib Bukele elnök törvényjavaslatát, amely a bitcoint törvényes fizetőeszközzé minősíti, ezzel a közép-amerikai ország a világon elsőként tette ezt meg.

A törvényhozók többsége megszavazta a kriptovalutát hivatalosan is felkaroló törvény megalkotására irányuló kezdeményezést, annak ellenére, hogy aggodalmak merültek fel Salvador Nemzetközi Valutaalappal folytatott programjára gyakorolt lehetséges hatása miatt – írja a Portfolio.

Salvadorban jobbára készpénzzel fizetnek az emberek, a 6,5 milliós ország lakóinak 70 százaléka nem rendelkezik bankszámlával vagy hitelkártyával, és a külföldön dolgozó salvadoriak hazautalásaiból adódik az ország GDP-jének 20 százaléka.

A hazautalásokért nem ritkán akár 10 százalékos jutalékot számítanak fel a szolgáltatók, és a tranzakciók napokig tartanak, és sokszor fizikai átvételt jelentenek. Ezért lehet célszerű digitális eszközt bevezetni a pénzforgalomban.

#geotermia #bitcoin #salvador

H I R D E T É S