blank

Akár 50 ezer forintba is kerülhet a beiskolázás

blank
blank

H I R D E T É S

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a magyar szülőknek tanévkezdés előtt, ugyanis egy általánosiskolás-korú gyermek teljes beiskolázása akár 50 ezer forint is lehet, amennyiben a tanfelszerelések mellé új iskolatáska is szükséges – közölte a Regio Játékkereskedelmi Kft.

A beiskolázás költségeinek lényeges részét az iskolatáska teszi ki – tízből nyolc gyermek fog idén újat kapni. Az alsós gyermeket nevelő szülők egyharmada 15 ezer forintnál többet szán erre, míg a felsős tanulók szülei jellemzően a 10-15 ezer forintos árkategóriában vásárolnak. A cég marketingvezetője a felmérés alapján elmondta: a kényelem, a tartósság és az ergonómia a három döntő tényező a kiválasztásban.

 Alapvető tanszerekre a megkérdezettek egyharmada 10-15 ezer forintot, egynegyede 15-20 ezer forintot, egyhatoda pedig 20 ezer forintnál is többet költ egy gyermek tanévkezdésekor.

A felmérés szerint egyébként a szülők 97 százaléka a hagyományos oktatást preferálja az online tanítással szemben, a megkérdezettek szerint ugyanis az utóbbi miatt több feladat hárult a szülőkre, de a technikai problémák és ingerszegény környezet is a negatívumok közé tartozik.

Fotó: Envato

#beiskolazas #tanszerek #kiadas

H I R D E T É S