Gyógyszerkutatás

Átadták a 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjat

blank
blank

H I R D E T É S

A nagydíjat a Richter Gedeon Nyrt. kapta a Terrosa új bioszimiláris magyar gyógyszer megalkotásáért. Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, a szövetség nagydíj pályázata az innovációkultúra terjesztésének egyik legjobb eszköze.

A díjat rendszerváltás után, 1991-ben a Magyar Innovációs Szövetség alapította, hogy elismerje azokat a társaságokat, amelyek a díjátadást megelőző évben jelentős innovációt valósítottak meg, és ezzel kiemelkedő üzleti hasznot értek el.

A bioszimiláris készítmények az eredeti biotechnológiai gyógyszerekhez hasonló hatékonyságú és biztonságú, ugyanakkor jóval költséghatékonyabb kezelést tesznek lehetővé, csökkentve ezzel az egészségbiztosítók finanszírozási terheit és megkönnyítve a betegek hozzáférését az adott terápiához. A Richter Terrosa nevű készítményét a csontritkulások kezelésében alkalmazzák sikeresen.

Az ITM 2020. évi Ipari Innovációs Díját az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. kapta automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért, gyártásáért 3D nyomtatott alkatrészekhez.

A Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Ipari Innovációs Díját a TEQBALL Kft. nyerte el a TEQ LITE, tömeggyártható Teqball asztalért, a  Startup Innovációs Díjat a Femmetex Hungary Kft. kapta a this is Redy intim női alsóneműért.

Forrás: MTI

#innovacio #dij #gyogyszerkutatas #startup

H I R D E T É S