blank

Ausztriába utazna a hétvégén ? Jobb ha tudja, mi kell hozzá

blank
blank

H I R D E T É S

Korábban több hír is megjelent arról, hogy a beutazás csak teljes oltottsággal, vagyis mindkét dózis vakcina beadása után lehetséges, azonban Turizmus.com-nak  nyilatkozva ezt az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal cáfolta. Kiderült, 22 nappal az első vakcina beadása után teszt nélkül is beutazhatunk Ausztriába.

Erre ezután még 3 hónapig van lehetőség, a második dózis beadása után pedig újabb hat hónapig lesz érvényes az oltási igazolás. A nyugati oltóanyagok mellett a kínai vakcinát is  elfogadják, a Szputnyikot viszont egyelőre még nem.

Azok, akik már átestek a fertőzésen, 6 hónapig léphetnek be Ausztriába karanténmentesen, ugyanakkor fontos tudni, hogy az oltást, a negatív eredményt és a korábbi fertőzést is hitelt érdemlően, angol vagy német nyelven kell igazolni.

A portál megkapta az Ausztriában elfogadott nyomtatványt, amely angolul és németül is elérhető. Ezenkívül minden belépő utazónak kötelező továbbra is előzetesen, digitális úton regisztrálnia magát, hogy megszerezze az úgynevezett „utazás előtti engedélyt” Ha a beutazó nem tudja bemutatni a dokumentumok bármelyikét, akkor az országba érkezéstől számított 24 órán belül csináltatnia kell egy PCR- vagy antigéntesztet.

Forrás: turizmus.com, HVG

#ujranyitas #ausztria #turizmus #vakcinaigazolvany

H I R D E T É S