blank

Ausztriához hasonlóan Hollandia is saját oltási igazolványt kíván bevezetni

blank
blank

H I R D E T É S

A legkésőbb június elején az utazások megkönnyítését, illetve bizonyos események látogatását lehetővé tevő oltási igazolvány lehetővé tenné egyebek mellett azt is, hogy a hazatérők, illetve a Hollandiába utazók mentesüljenek a jelenleg érvényes, tíznapos karantén- és tesztelési kötelezettségek alól.

Hugo de Jonge holland egészségügy miniszter szerint országának még május folyamán meg kell vitatnia a koronavírus elleni beoltottságot igazoló dokumentum bevezetésének lehetőségét. Ezt a nyári utazások zavartalanságának biztosítása, valamint rendezvények biztonságos megtarthatósága indokolja.

Tekintettel a nyári szezon kezdetére, fontosnak tartom, hogy Hollandia ne veszítsen időt, és könnyítsen a rendkívüli szabályozásokon, amint azt a járványügyi helyzet indokolja” – közölte. A miniszter szerint az oltási igazolások hatálybalépése előtt meg kell győződni arról, hogy az oltottak a védettség ellenére vírushordozók lehetnek-e. Ezenkívül a jogi és technikai előkészületet fontosságára figyelmeztetett a személyes adatok védelmében.

Belgium nem tervezi, hogy kedvezményeket biztosít a beoltottak számára Sajtóbeszámolók szerint Alexander De Croo belga miniszterelnök a tervezett, a koronavírus elleni beoltottságot igazoló dokumentummal kapcsolatban azt nyilatkozata: az oltási igazolványok bevezetése nagyon érzékeny terület, mert még nem mindenkinek volt esélye beoltatni magát. A beoltottság nem biztosíthat megkülönböztetést senki számára – közölte a miniszterelnök.

Belgium a közelmúltban a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett szabályok fokozatos feloldását jelentette be. Közel két hete kinyithattak a nem létfontosságú árukat kínáló üzletek, a kávézók és az éttermek május 8-tól nyithatják meg teraszaikat. Kulturális események megtartásának lehetőségéről a belga kormány leghamarabb június elején dönthet.

Forrás: MTI

#jaravany #vakcinakartya #hollandia #turizmus

H I R D E T É S