blank

Az európai gazdaságra is veszélyes a mutáns koronavírus

blank
blank

H I R D E T É S

A delta variáns gyors terjedése nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági szempontból is aggodalomra ad okot Európában.

A múlt héten az Európai Bizottság javított az EU idei GDP-növekedésére vonatkozó előrejelzésén. 4,8 százalékos bővülést várnak a tavalyi, rekordnak számító hatszázalékos zuhanás után. Ha a várakozás teljesül, az unió gazdasága az év végére elérheti a járvány előtti szintet, de erre csak akkor van esély, ha nem kell ismét szigorú korlátozásokat bevezetni.

„Számunkra nagyon fontos, hogy a nyár hátralévő részében is jöjjenek a turisták. Ezért kétoldalú megoldásokon dolgozunk azokkal az országokkal, melyeknek aggodalmaik vannak” -reagált a spanyol kormány szóvivője arra, hogy Németország és Franciaország már nem javasolja a spanyol nyaralást a lakosainak, mert az országban egyre gyorsabban terjed a koronavírus. Portugáliában eközben szigorítottak az óvintézkedéseken, ahol minden szálláshelyen szükség lesz a digitális igazolványra, vagy egy negatív tesztre.

Hollandiában és Cipruson is új korlátozásokat vezettek be az elmúlt időszakban. A fertőzések száma pedig egyre több európai országban emelkedik, ami újabb lezárásokat és gazdasági visszaesést hozhat magávalszámol be az Euronews.

Fotó:

#jarvany #delta #gazdasag #turizmus

H I R D E T É S