blank

Az új fertőzöttek egyharmada iskolás Csehországban

blank
blank

H I R D E T É S

Iskolásgyerekek tették ki szeptember elején a napi új koronavírus-fertőzöttek mintegy harminc százalékát Csehországban. A fertőződések többségét a középiskolások körében mutatták ki.

A cseh általános és középiskolákban szeptember elején kötelezően három koronavírus-tesztnek vetették alá magukat a tanulók. Mindhárom alkalommal országosan mintegy 110-140 koronavírus-fertőzöttet mutattak ki a szűrések. A szűrések eredményét az oktatásügyi és az egészségügyi tárca vezetői nem tartják aggasztónak.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az iskolák helyzete a koronavírus szempontjából jelenleg nem veszélyes, ezért további szűrésekre már nincs szükség. A későbbiek folyamán már csak ott számolnak általános szűrésekkel, ahol nagyobb mértékben jelenik meg a fertőzés.

A 10,7 milliós Csehországban a felnőtt lakosság mintegy 66 százaléka kapott oltást, ami az összlakosság mintegy 58 százalékát jelenti. Adam Vojtech szerint a védőmaszk még érvényben lévő kötelező viselését akkor szüntetik meg, ha az átoltottság eléri a 75 százalékot. Esetleges új intézkedésekkel pedig akkor foglalkoznának, ha a százezer lakosra eső új esetek száma elérné a százat.

Fotó: Wikimedia / Ekopodebrady

Forrás: MTI

#koronavirus #jarvany #teszt #csehorszag

H I R D E T É S